Onthaasten Puur!

Er leiden vele wegen naar Rome

maar dat geldt zeer zeker ook voor Lapland.
De afstand van midden Nederland tot ons huis is ongeveer 2200 kilometer. De snelste en een comfortabele manier om er te komen is natuurlijk met het vliegtuig. Een retourtje Lapland kost amper meer dan 2x je auto tanken en is dan ook zeker een aanrader. Hieronder staat wat meer info waar je de tickets kunt vinden en boeken maar als het zover is helpen wij graag bij het zoeken naar de meest geschikte vluchten. Natuurlijk halen en brengen wij onze gasten naar de luchthaven in Lapland.
Overigens is het gedurende de winter niet meteen een aanrader om met de eigen auto te komen. Gezien de weersomstandigheden in Lapland zou die autorit wel eens een ongewenst avontuur kunnen zijn.

De Vliegreis

Afhankelijk van je woonplaats en voorkeur vlieg je vanaf bijvoorbeeld Amsterdam of Brussel naar de luchthaven Arlanda in Stockholm. Overigens zijn er ook vluchten die via de luchthaven Bromma, Kopenhagen of zelfs Helsinki gaan, afhankelijk van de maatschappij waarmee je de reis onderneemt.

Vervolgens neem je -vanaf Arlanda- de binnenlandse vlucht verder naar Lycksele in Lapland. Deze luchthaven ligt het dichtst bij onze lokatie (85km). Wij kunnen dan voor de transfer Lycksele-Tväråträsk zorgen. Deze binnenlandse vlucht kun je boeken bij bij Direktflyg.com. Hier de link

Ook kun je vanaf Stockholm naar Umeå of Skellefteå vliegen en vanaf daar verder reizen met een huurauto. Deze luchthavens liggen weliswaar wat verder van onze lokatie maar de tickets zijn soms erg goedkoop en daardoor zeker de moeite van het bekijken waard. Zoals al eerder geschreven helpen wij graag bij het zoeken naar de meest geschikte vluchten.

Mocht je toch zelf al eens naar een vlucht willen kijken dan is de site van skyscanner een aanrader. Simpel de vertrek luchthaven en bestemming invullen, vervolgens nog de data en aantal personen en alle beschikbare vluchten komen tevoorschijn en kan de zoektocht beginnen.


Met de auto

Onderneem je de reis met de auto dan volgt hier de route zoals wij die vaak zelf reden. Het eerste stuk van de reis gaat door Duitsland, via Hamburg naar Putgarden alwaar je de veerboot neemt naar het Deense Rødby. Vervolgens gaat het naar Kopenhagen en via de Öresundsbron (brug) naar Malmö in Zweden. Vanaf hier volgen we de autoweg naar Helsingborg en dan via Jönköping naar Stockholm.

Verder rijden we steeds de kustlijn van de Botnische Golf volgend naar het noorden. Gävle, Sundsvall en Örnsköldsvik zijn enkele plaatsen die we passeren. Ongeveer 50km. Vòòr Umeå verlaten we de autoweg en rijden verder via weg 353 naar Lycksele. Vanaf Lycksele zijn het nog 100km. tot de eindbestemming Tväråträsk. Je kunt dit laatste stuk via diverse wegen afleggen en afhankelijk van de toestand van de wegen zullen wij je de beste route, vòòr je vertrekt, doen toekomen.

Bovenstaande route is de route zoals wij die meestal reden. Heb je wat meer tijd en wil je wat meer van Zweden zien kun je achter Jönköping ook via Motala en Örebro naar Mora rijden en vervolgens wegnr. 45 naar het noorden volgen. Bij je boeking ontvang je van ons een beschrijving hoe je het laatste stuk moet rijden om bij ons te komen.

Een derde optie is om het vliegtuig naar Umeå te nemen en vanaf daar verder met een huurauto. de site van rentalcarsDe prijs van een huurauto in Zweden valt reuze mee en zeker als je met 4 personen reist is dit een goed alternatief.