Onthaasten Puur!

De Rivieren

De Juktån is een waar vliegvisparadijs zowel voor de gevorderde maar zeker ook voor de beginnende vliegvisser. De rivier heeft van origine een zeer goed forellen- en vlagzalmbestand. Sinds 2015 wordt er op het vliegvisparcours alleen nog Catch en Release gevist en dat heeft ervoor gezorgd dat het aantal grote vissen flink is toegenomen. Ieder seizoen word er een groot aantal 50+ vlagzalmen gevangen. Omdat de waterstand gereguleerd wordt kan er nagenoeg altijd gevist worden, ook als de waterstand in de andere rivieren te hoog is.

De Gargån is een typische Laplandse bosrivier. Je vindt er spannende stroomversnellingen, afgewisseld door diepe kalm stromende stukken, de zogenaamde selen. De oevers zijn bijna overal dicht begroeid en bezaaid met stenen. Aangelegde paden vind je hier niet. Een rijk insectenleven draagt bij aan een succesvolle vliegvisserij. Vooral de vlagzalm vind je er in overvloed. Vissen in dit adembenemende landschap is een beleving die je niet snel zult vergeten.

De Vindelälv is een van de 4 nog ongetemde rivieren in Zweden. Ongetemd; er zijn geen waterkrachtcentrales die zijn loop beinvloeden. Het voordeel hiervan is dat de zalm ongehinderd tot in onze regio de rivier kan optrekken om er te paaien. Gevist wordt er met de spinhengel of de vliegenhengel in stroomversnellingen zoals Krokforsen, Långforsen, Lilseforsen, Beukaforsen en Laxselet. Het is een grote rivier en daardoor niet altijd even gemakkelijk te bevissen maar als je de juiste plek en methode eenmaal hebt gevonden zul je versteld staan hoeveel vis er in deze machtige rivier rond zwemt.

Als je bij ons een arrangement boekt dan hoef je geen lange zoektochten te maken naar adressen voor de benodigde vergunningen en de beste visplekken. Dat wordt allemaal voor je geregeld, het enige dat je wel zelf moet doen is: vissen!!!

Enkele foto's


Juktån vlagzalm
Geen hengeldruk!
Kleurrijke Juktån forel
Gargån, een echte bosrivier
Zalmvisser in de Vindelälv
Bijna 80cm Vindelälv forel
Strijdbare vlagzalm
Stroomversnelling Vindelälv