Onthaasten Puur!

Over ons

Wij, Paula en Frans, zijn 2 Nederlanders die hun droom leven en naar Zweeds Lapland zijn geëmigreerd

In Nederland hadden we beiden een zeer drukke baan en na een werkdag zagen we elkaar vaak pas ’s avonds bij het naar bed gaan. De liefde voor het Hoge Noorden is ontstaan in 1995 toen we voor het eerst met onze personenauto naar Scandinavië reisden. We waren direct betoverd door de weidsheid van het landschap, de overweldigende ongerepte natuur, de stilte en rust. De jaren erna bezochten we het Hoge Noorden steevast met een gehuurde camper. In 4 weken tijd reden we gemiddeld 10000 km. In 2006 is tijdens een bergwandeling in de bergwereld op de grens van Zweden en Noorwegen het plan ontstaan om naar Zweeds Lapland te emigreren. Staande op een berg met onze blik naar het Noorden namen we ons voor “Daar gaan we ooit samen wonen”. In 2007 hebben we ons huis in het dorp Tväråträsk midden in de Zweeds-Lapse wildernis gekocht.

Ons bedrijf

Sinds 2009 biedt ons bedrijf Laplandtime visarrangementen aan. Al heel wat vissers hebben wij sindsdien Het Onthaasten Puur mogen laten beleven. Eind 2012 hebben we het huis van onze in dat jaar overleden buurman Tore kunnen kopen en in 2013 hebben we dat totaal gerenoveerd. Vanaf 2015 organiseren we naast de visarrangementen ook winteravonturen in de vorm van sneeuwscootertochten in combinatie met huskytochten. We runnen ons bedrijf met zijn tweetjes en het is fijn om dit samen te mogen doen, elk vanuit zijn eigen ervaring en kwaliteiten. Persoonlijke aandacht, kleinschaligheid en kwaliteit zijn kenmerkend voor ons aanpak. Bij ons geen massa-toerisme. Je bent hele dagen alleen met je groepsleden in de overweldigende Laplandse wildernis. Voel je als een zondagskind. Onder leiding van de gids, Frans, rijd je met maximaal 4 scooters de Laplandse wildernis in. We vinden het belangrijk dat ieder groepslid zich speciaal voelt. Je komt als gast en gaat weer naar huis als vriend. De contacten die we opbouwen zijn blijvend van aard. Veel gasten zien we vaker terug hier in ons mooie Lapland. Je verblijft in een van onze 2 accommodaties. De lodge Tores of de bovenverdieping van ons huis die geheel voor onze gasten is ingericht. Voor elke groep veel privacy.

Onze aanpak

In onze aanpak is ook kenmerkend dat we niet alleen maar gebruik willen maken van al het mooie dat Zweeds Lapland voor ons toeristisch bedrijf te bieden heeft, maar ook een wezenlijke bijdrage leveren aan het lokale vestigingsklimaat. Samen werken met lokale leveranciers is belangrijk voor ons, of het nu gaat om het inkopen van boodschappen bij het kleine buurtsupermarktje of het kopen van sneeuwscooters bij de regionale handelaar. De bijdrage aan de lokale economie vinden we belangrijker dan het voordeliger zaken doen in een grote stad. Daarnaast leveren we een bijdrage aan ons eigen dorp door activiteiten die we ontplooien in het bestuur. Zou jij ook wel eens willen ontsnappen aan de dagelijkse drukte en stress? Weg van de jachtige wereld om je heen. Ergens naar toe gaan waar je geen klok nodig hebt en waar je de stilte kunt horen? Waar de lucht nog zuiver is en je de geur van de jaargetijden nog kunt ruiken! En waar je je bijzonder voelt en waar je in de watten wordt gelegd. Hier bij ons bedrijf Laplandtime in Zweeds Lapland, één van de laatste wildernissen in Europa, is dat heel goed mogelijk. We zien elkaar of, zoals de Zweden zeggen, vi ses!

Wij leven onze droom

Paula op de uitkijk

Frans vist al heel zijn leven

Dit is genieten

Van gemeentesecretaris naar sneeuwscootergids

De Limburgse tv- zender L1 op bezoek