Vissen op Vlagzalm en Forel

Vissen op Snoek

Vissen op Zalm

NextPrev

22-02-2014,

Een nieuw jasje voor Laplandtime. In 2009 heb ik onze site gebouwd en daarna is er behoudens een paar kleine toevoegingen weinig aan veranderd.
Na 5 jaar vonden Paula en ondergetekende het tijd worden voor een nieuwe site. Niet echt nieuw wat betreft de inhoud maar wel een geheel nieuwe layout.

Zo gezegd, zo gedaan. 5 Jaar geleden heb ik, alvorens ik aan het bouwen van de site begon, een cursus website maken via zelfstudie gedaan. Maar anno 2014 is de manier waarop ik toen de site maakte achterhaald en nauwelijks nog in gebruik. Dus maar weer een nieuwe cursus van internet gehaald om wat meer vertrouwd te geraken met de programmeerkunst die css heet en de daarmee gepaard gaande 'classjes' en 'divjes'. Pffff. Niet meteen gemakkelijk maar gelukkig is er op internet veel info hierover te vinden en met veel doorzettingsvermogen en geduld is het me na 2 maanden gelukt om met de verworven internet-kennis een nieuwe site te bouwen.

Wat zijn de grootste veranderingen?
Allereerst valt natuurlijk de nieuwe layout in het oog. De oude, onscherpe, foto van de Juktån met de springende vis en het klimmende beertje zijn verdwenen. Hiervoor in de plaats een nieuwe header (zo heet dit) die bestaat uit 3 foto's die elk een onderdeel van de vismogelijkheden bij Laplandtime weergeven.
Paula is verantwoordelijk voor de nieuwe kleurstelling. Het harde blauw en geel hebben plaats gemaakt voor zwart en een wat zachtere tint geel/oranje.
Het navigatiemenu is verhuisd van links naar bovenaan de pagina's.

Het visblogg is verdwenen. Ja jammer, ik weet het. Maar! Daarvoor in de plaats is er nu een "laatste nieuws" rubriek, waarvoor ik verantwoordelijk ben en waarin ik vooral het laatste nieuws op visgebied zal gaan schrijven. Daarnaast is er een "Paula's blogg". De verantwoordelijke hiervoor is, hoe kan het anders, Paula. Zij zal geregeld een update verzorgen met daarin verhalen en anekdotes over ons dagelijkse leven in Lapland.
Overigens zal ik de afgelopen 4 jaar van mijn visblogg op deze pagina proberen te plaatsen in de vorm van een "archief".

Verder hebben we waar nodig de inhoud van de diverse pagina's veranderd of aangepast. Enfin, kijk zelf maar. Ondanks dat ik de site getest heb hapert er misschien toch nog het een of ander. Stuur even een mailtje als iets niet goed werkt en ik zal het proberen op te lossen. Verder zijn nog niet alle pagina's omgezet naar de nieuwe layout maar ook de nog ontbrekende pagina's zullen binnen een weekje actueel zijn.

Veel surfplezier met de nieuwe Laplandtime...........

                                               Terug naar Laatste Nieuws.